OBRATITE PAŽNJU NA VRIJEME: Ovo su znakovi koji upozoravaju da vam fali magnezijum! – BalkanMag
Zdravlje

OBRATITE PAŽNJU NA VRIJEME: Ovo su znakovi koji upozoravaju da vam fali magnezijum!

 

Magnezijum je mineral bitan za naše zdravlje. Kako bismo imali normalne koncentraciju u našem organizmu, potrebno je da se zdravo hranimo. Zato jedite što više zelenog povrća, žitarica, voća i nadomjestit ćete te nedostatke, piše “megagiga.info“…

Ovo su neki simptomi koji upozoravaju da imate manjak magnezijuma:

– Manjak energije, konstantni umor mogu značiti da vam fali željeza, ili magnezijuma.

– Česte glavobolje nastaju obično zbog manjak magnezijuma,stoga pijte dosta vode i jedite zdravo. Ne koristite puno analgetike jer oni vam smanje bolove, ali zato uništavaju ostale organe i uz to još postajete ovisni.

– Česti grčevi u nogama – Magnezijum je bitan za rad mišića, u slučaju da vam nedostaje magnezijuma, moguće je da ćete osjećati grčeve.

– Nesanica – Moguće je da se nesanica pojavi i kao simptom nedostatka magnezijuma ,a još jedan uzrok jeste stres i pretjerano razmišljanje o nekim stvarima prije spavanja. Hranite se zdravo, a da zaspite vam može pomoći čaj od matičnjaka. Zdravije je od tableta, mnogo.

– Nepravilni otkucaji srca – Nedostatak magnezijuma utiče i na rad srca, stoga određene nepravilnosti mogu biti povezane sa nivoom magnezijuma. Provjerite kod ljekara.

– Zatvor je još jedan od simptoma

– Visok krvni pritisak takođe

– Krhkost kostiju je povezana sa neodstatkom magnezijuma, kalcija i ostalih minerala.

– Nagle promjene raspoloženja, česta nervoza, anksioznost mogu značiti da imate manjak magnezijuma.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top
$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });